Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε 287 Βρετανούς βουλευτές

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε 287 Βρετανούς βουλευτές

[ad_1]

Η Ρωσία απαγόρευσε την Τετάρτη σε 287 Βρετανούς βουλευτές την είσοδο στη χώρα, ως αντίποινα για παρόμοια κίνηση του Λονδίνου κατά των Ρώσων βουλευτών που υποστήριξαν την επίθεση στην Ουκρανία.

«Οι στοχευόμενες προσωπικότητες, των οποίων η είσοδος στη Ρωσία έχει απαγορευτεί, συμμετείχαν πιο ενεργά στη θέσπιση αντιρωσικών κυρώσεων από το Λονδίνο», ανέφερε η ρωσική διπλωματία σε δελτίο τύπου που συνοδεύεται από τον κατάλογο των ενδιαφερομένων βουλευτών, 287 από τα 650 μέλη της Βουλής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε στις 16 Απριλίου ότι απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λόγω της «εχθρικής» στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον είναι επίσης μεταξύ των 13 μελών της βρετανικής κυβέρνησης και πολιτικών στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

naftemporiki.gr[ad_2]

Source link