Είστε placeholder για το σύντροφό σας ή μετατρέπετε τον εαυτό σας σε έναν;

Είστε placeholder για το σύντροφό σας ή μετατρέπετε τον εαυτό σας σε έναν;

Είστε placeholder για το σύντροφό σας ή μετατρέπετε τον εαυτό σας σε έναν;

Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή σε μια ρομαντική σχέση απαιτεί την ανάληψη ορισμένων κινδύνων. Ελπίζεις να διαρκέσει, αλλά δεν μπορείς να προβλέψεις εάν θα γίνει ή όχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορούν να σας πουν πόσο σοβαρά βλέπει ο σύντροφός σας ή η escorts Athens τη σχέση σας – κόκκινες σημαίες που μπορεί να υποδηλώνουν ότι είστε απλώς ένα σύμβολο placeholder. Πριν απογοητευτείτε, ας εξοικειωθούμε με τον όρο.

Το placeholder συμβαίνει όταν δύο άτομα βγαίνουν συχνά- ένας από αυτούς είναι αφοσιωμένος στη σχέση, ενώ ο άλλος περιμένει ακόμα “το ιδανικό” (συνειδητά γνωρίζοντας αυτό το γεγονός ή όχι). Προφανώς, το πρώτο είναι το σύμβολο placeholder.

Ως placeholder βρίσκεστε εκεί για τον σύντροφό σας και κάνετε όλα όσα κάνετε συνήθως σε μια σχέση, αλλά κρατάτε το μέρος μόνο μέχρι να έρθει κάποιος «καλύτερος». Μπορείτε να κάνετε ραντεβού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ο σύντροφός σας γνωρίζει ότι δεν είστε το ιδιαίτερο άτομο. Έτσι η σχέση θα τελειώσει αργά ή γρήγορα.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά είμαστε εν μέρει υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει σε εμάς, επειδή μερικές φορές επιτρέπουμε στους ανθρώπους να μας χρησιμοποιούν. Ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε πραγματικά την κατάστασή σας και να κάνετε κάποια σοβαρή δράση.

Ακολουθούν μερικά σημαντικά σημάδια ότι μπορεί να είστε placeholder:

1. Ο σύντροφός σας καθιστά σαφές ότι δεν θέλει κάτι σοβαρό

Μερικοί άνθρωποι θα είναι ειλικρινείς σχετικά με αυτό από το ξεκίνημα. Αυτό είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι δεν πρέπει να συνεχίσετε να βγαίνετε. Όταν κάποιος σας λέει ότι δεν θέλει κάτι σοβαρό, είναι προφανές ότι δεν δεσμεύονται για τη σχέση και ότι θα εξυπηρετείτε μόνο ως placeholder.

2. Είναι μια σχέση ριμπάουντ

Είναι απίθανο κάποιος να σας πει ότι είστε μια ανάκαμψη, οπότε θα πρέπει να το καταλάβετε μόνοι σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πρόσφατα βγήκαν από μια σχέση πιστεύουν ότι η γνωριμία με κάποιον άλλο θα τους βοηθήσει να προχωρήσουν γρηγορότερα. Είναι εγωιστικό, αλλά συμβαίνει πολύ. Αυτές οι σχέσεις σπάνια εξελίσσονται σε δέσμευση και σε αυτήν την περίπτωση το “ριμπάουντ” είναι ένας άλλος όρος για το “placeholder”

3. Ο σύντροφός σας αποφεύγει να κάνει σχέδια για το μέλλον

Εάν το άτομο που βγαίνετε αποφεύγει ή ακόμη και αρνείται να κάνει σχέδια για το μέλλον, μπορεί να είστε placeholder. Εάν είστε μαζί για περισσότερο από έξι μήνες και εξακολουθούν να μην μπορούν να συζητήσουν κάτι που δεν είναι άμεσα μπροστά τους, αυτό είναι ένα σημαντικό προειδοποιητικό σήμα.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος μιας σοβαρής σχέσης, οπότε αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να κάνει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμες σχέσεις ή δεν δεσμεύεται σε αυτά, σαφώς δεν είστε προτεραιότητα.

4. Βγαίνετε ραντεβού μόνο όταν είναι βολικό για αυτούς

Προσπαθείτε πάντα να «ταιριάζετε» το πρόγραμμά τους, αλλά δεν το κάνουν ποτέ σε αντάλλαγμα. Εάν συναντάτε μόνο όταν θέλουν και όπου θέλουν – χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε, γίνεστε ο όποιος είναι βολικός συνεργάτης.

Σκεφτείτε δύο φορές εάν ο φίλος / η φίλη σας είναι πάντα τόσο απασχολημένος και βρίσκουν μόνο χρόνο για εσάς όταν σας χρειάζονται (συνήθως για σεξ). Το άλλο άτομο πρέπει επίσης να καταβάλει προσπάθεια να σας δει, οπότε όταν δεν το κάνει, η σχέση σας δεν είναι προφανώς τόσο σημαντική για αυτούς.

5. Ο σύντροφός σας δεν σας παρουσιάζει σε σημαντικά άτομα στη ζωή του

Για να έχει μια σχέση μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζετε τους ανθρώπους στη ζωή του άλλου. Εάν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας σας κρύβει από τους φίλους του, μάλλον είναι.

Όταν πρόκειται για γονείς, είναι φυσιολογικό να τους συναντήσετε αργότερα σε μια σχέση. Αλλά αν ο σύντροφός σας δεν μιλάει καν για το θέμα, αυτό οφείλεται στο ότι δεν σκοπεύουν να σας γνωρίσουν.

6. Δεν σας δίνουν αρκετή προσοχή ή δεν σας σέβονται

Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το πώς νιώθεις ή για το πώς ήταν η μέρα σου. Είτε βρίσκεστε μέσα ή έξω από το δωμάτιο, είναι το ίδιο για αυτούς. Πάντα μιλούν για τον εαυτό τους και δεν φαίνεται να θυμούνται τι τους λέτε. Αυτά είναι όλα σημάδια ότι μπορεί να είστε placeholder.

Επίσης, ο σεβασμός είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή σχέση. Εάν δεν είστε placeholder, το αμόρε σας θα σας μεταχειρίζεται πάντα με σεβασμό. Αυτός ή αυτή θα σας κάνει να νιώσετε απαραίτητοι και σημαντικοί.

Επιτρέπετε στον σύντροφό σας να σας μετατρέψει σε placeholder;

Λοιπόν, δεν έχει νόημα να το συζητάμε πάρα πολύ. Εάν ο σύντροφός σας κάνει τα πράγματα που περιγράφονται παραπάνω και εξακολουθείτε να αποφασίσετε να συνεχίσετε τη σχέση, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε placeholder.

Θα πρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά. Και αν δεν μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς για το ενδιαφέρον του συντρόφου σας για εσάς ή αν αισθανθείτε ότι η σχέση σας δεν πηγαίνει πουθενά, ίσως είναι καιρός να την τερματίσετε.

Πώς να αποφύγετε μια κατάσταση placeholder

Πρώτα απ’ όλα, μην εμπλακείτε με κάποιον που δηλώνει σαφώς ότι δεν είναι έτοιμος για μια σχέση. Μην ξεγελάσετε σκέφτεστε ότι θα αλλάξουν γνώμη αφού σας γνωρίσουν καλύτερα γιατί συμβαίνει σπάνια. Θέλετε πραγματικά να θυσιάσετε χρόνο, ενέργεια και συναισθήματα για να δείτε αν είστε η εξαίρεση;

Δεύτερον, αποφύγετε τη γνωριμία με κάποιον που έχει πρόσφατα υποστεί κακή διάλυση. Αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να εστιάσει σε εσάς και τις ανάγκες σας. Τελικά θα τους θεραπεύσετε, αλλά θα καταλήξετε να πληγωθείτε.

Αν βγαίνετε για λίγο, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε τους πιο κοντινούς φίλους του. Εάν είστε σημαντικοί για τον σύντροφό σας, θα φροντίσουν να σας γνωρίσουν αργά ή γρήγορα. Και δεν θα χρειαστεί να ζητήσετε συγκεκριμένα να συμβεί αυτό.

Επίσης, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε σχέδια μαζί. Αυτό πρέπει να έρθει φυσικά, αλλά αν όχι, μην το πιέζετε. Εάν δυσκολεύεστε να προγραμματίσετε κάτι γιατί αγαπάει «να μένει στη στιγμή», σκεφτείτε δύο φορές να συνεχίσετε να τα βλέπετε.

Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας μεταχειρίζεται σαν μια επιλογή. Εάν κάποιος θέλει να σας δει, θα το κάνει, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είναι. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι ο χρόνος σας είναι εξίσου πολύτιμος με τον δικό τους. Μην γίνετε ο συνεργάτης όποτε είναι βολικός ή ο «placeholder» για όταν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην βρείτε δικαιολογίες όταν κάποιος δεν σας αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα και ειδικά όταν δεν σας αντιμετωπίζει με σεβασμό. Εάν συνεχίζετε να βρίσκετε δικαιολογίες, θα ενισχύσετε απλώς την κακή συμπεριφορά τους.

Συμπέρασμα σχέσης

Δυστυχώς, εάν ο σύντροφός σας είναι πολύ καλός ηθοποιός, μπορεί να σας ξεγελάσει. Αλλά μερικές φορές τα σημάδια είναι καθαρά και μπορεί να του επιτρέψετε να σας χρησιμοποιήσει ως σύμβολο placeholder. Μάθετε να διαβάζετε αυτά τα σημάδια και να βγείτε από αυτήν τη σχέση προτού να πάρει το καλύτερο από εσάς.

Μια υγιής σχέση δεν μπορεί να οικοδομηθεί με παραβιασμένες υποσχέσεις και πράξεις που εξαφανίζονται. Μην σπαταλάτε τον εαυτό σας σε κάποιον που πιστεύει ότι είστε μίας χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα: