Ο φασισμός γεννιέται στη σιωπή

Ο φασισμός γεννιέται στη σιωπή

[ad_1]

Έκκληση προς τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν την Ουκρανία απηύθυνε το πρωί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η έκκληση ήρθε μετά την χθεσινή επίθεση στο Κίεβο, με ένα πύραυλο να πέφτει κοντά σε ένα μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Η πυραυλική επίθεση την Τρίτη έπληξε τον τηλεοπτικό πύργο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Η επίθεση έγινε στην περιοχή του μνημείου του Ολοκαυτώματος του Μπάμπι Γιαρ, προς τιμήν των περισσότερων από 33.000 Εβραίων που εκτελέστηκαν από  Ναζί σε μια χαράδρα κατά τη διάρκεια της εισβολής της Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση. Η επίθεση της Τρίτης καταδικάστηκε από εβραϊκές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

«Καλώ όλους τους Εβραίους, εκατομμύρια Εβραίους παντού, να μην σιωπούν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος είναι Εβραίος, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε το πρωί της Τετάρτης. 

«Ο φασισμός γεννιέται στη σιωπή. Διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία αμάχων, διαδώστε τα νέα για τη δολοφονία Ουκρανών», είπε.

«Αν επιτέθηκαν στο Μπάμπι Γιαρ μετά από 80 χρόνια, τι θα γίνει;» διερωτήθηκε ο Ζελένσκι.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

 [ad_2]

Source link